Cele patru persoane rănite în explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari sunt transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Costanţa, unde medici chirurgi au fost chemaţi de acasă, urmând să se stabilească dacă acestea vor fi transferate la o unitate medicală din Bucureşti, a declarat pentru News.ro subprefectul judeţului Constanţa Levent Mustafa. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus că în prezent se evaluează ”cele mai bune opţiuni pentru răniţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subprefectul Levent Mustafa a afirmat că persoanele rănite în explozia de la Rafinăria Petromidia sunt transportate la SJU Constanţa, iar medicii vor decide, în funcţie de gravitatea rănilor, dacă acestea vor fi aduse la Bucureşti.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Claudia Tatarici, a declarat pentru News.ro că pacienţii sunt în stare gravă, având arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului.

”Vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde vor fi văzuţi de către medicul de la chirurgie plastică şi după evaluare, probabil, vor fi transportaţi la Bucureşti, însă nu ştiu să fie luată o decizie în acest sens. Dacă au apărut şi alţi pacienţi nu ştiu să vă spun pentru că nu am reuşit să iau legătura cu colegii mei care intervin”, a spus Claudia Tatarici.
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat pentru News.ro că decocamdată sunt evaluate ”cele mai bune opţiuni pentru răniţi”.
 
Directorul medical al SJU Constanţa, Mihnea Avram, a declarat că au fost chemaţi de acasă medici de chirurgie plastică. 
 
Explozia s-a produs, luni după-amiază, la rafinăria Petromidia din Năvodari aparţinând grupului Rompetrol şi a fost urmată de un incendiu. La faţa locului au fost trimise şapte autospeciale de stingerea incendiilor şi mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia, iar deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.

Directorul medical al SJU Constanţa, Mihnea Avram, a declarat că au fost chemaţi de acasă medici de chirurgie plastică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.