Un subofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a fost reţinut pentru luare de mită, după ce ar fi pretins 5.000 de lei unei persoane pentru a nu măsuri legale faţă de o firmă la care au fost constatate nereguli privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi pentru a nu da o amendă de 50.000 de lei. Din suma cerută, el a primit 1.000 de lei, fiind prins în flagrant de ofiţerii DGA şi procurorii militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au prins în flagrant, joi, un subofiţer din cadrul ISU Dâmboviţa care a pretins de la un denunţător suma de 5.000 de lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de PSI la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei, arată DGA.

"La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită", mai spun reprezentanţii DGA.

Ulterior, subofiţerul a fost dus, în baza unui mandat de aducere, la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

În urma audierii, procurorul a decis ca subofiţerul să fie reţinut pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.