Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervaţia Delta Dunării, peste 500 metri de plase de pescuit multifilament si au eliberat două exemplare de sturion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data 27.06.2021, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere in zona de competenta, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona Golfului Musura din cadrul Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, mai multe plase de pescuit tip multifilament. Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracţională, uneltele neautorizate la pescuit au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite două exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse în plase”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor, s-a stabilit că lungimea totală a setcilor este de 540 metri, iar cele două exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 5kg, erau vii, au fost eliberate.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru “pescuit cu unelte neautorizate ” şi “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, plasele fiind ridicate in vederea continuarii cercetărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.