Studentul american de la Facultata de Medicină a Universităţii Ovidius acuzat că a agresat sexual doi tineri după ce i-a adormit cu un medicament a fost arestat preventiv miercuri de Tribunal, după ce iniţial Judecătoria a decis cercetarea acestuia sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a admis miercuri, contestaţia depusă de procurori la decizia Judecătoriei Constanţa care hotărâse pe 26 iunie, cercetarea cetăţeanului american sub control judiciar, astfel că bărbatul de 35 de ani a fost arestat preventiv şi dus în arestul IPJ Constanţa. Decizia luată de Tribunal este definitivă.

De asemenea, poliţiştii constănţeni fac apel la eventualele persoane vătămate să se prezinte la sediul IPJ şi să anunţe dacă au fost victime în cazuri similare.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, pe data de 12 iunie, doi tineri din municipiul Medgidia, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, au reclamat că un cetăţean american, în vârstă de 35 de ani, le-ar fi administrat un produs medicamentos (benzodiazepine), după care ar fi fost agresaţi sexual de către acesta.

Poliţiştii constănţeni din cadrul Biroului Investigaţii Criminale şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au organizat o acţiune complexă în noaptea de 24 spre 25 iunie, în staţiunea Mamaia, fiind folosit un investigator sub acoperire pentru întâlnirea cu respectivul bărbat.

“Ulterior au fost efectuate percheziţii la locuinţa bărbatului şi asupra autoturismului acestuia, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conţin benzodiazepine, recipienţi cu lichide susceptibile a conţine benzodiazepine, 5 laptopuri, un DVR, 7 telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor şi diferite obiecte destinate obţinerii satisfacţiei sexuale”, se arăta în comunicat.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind dus în arestul IPJ Constanţa. În 26 iunie, el a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa hotărând cercetarea bărbatului sub control judiciar.

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului în cauză. Anchetatorii au stabilit până în prezent că bărbatul respectiv invita tineri la locuinţa sa, unde le administra benzodiazepine cu care îi adormea, iar apoi îi agresa sexual.

Cetăţeanul american este student la Facultatea de Medicină de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.