Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a anunţat sâmbătă după-amiază că un autotren încărcat cu 300 de anvelope uzate care cel mai probabil urmau a fi arse, a fost descărcat în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un depozit amenajat ilegal din apropierea Bucureştiului, el a menţionând că va fi făcută o sesizare penală în urma acestui fapt. „Mulţumesc anticipat cetăţenilor care ne pot semnala astfel de incidente, pentru ca altfel vom respira cu toţii un aer toxic”, transmite şeful Gărzii de Mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul privind descărcarea celor 300 de anvelope uzate a fost făcut pe pagina de Facebook a şefului Gărzii Naţionale de Mediu.
„Lângă Bucureşti, azi noapte, un tir cu anvelope uzate a fost descărcat într-un depozit ilegal de dezmembrări auto. Anvelopele urmau sa fie incinerate în nopţile următoare, probabil. La prima oră Garda de Mediu a intervenit, a chemat Jandarmeria Română si Politia Română, a aplicat 10.000 lei amendă, face sesizare penală şi ridică anvelopele, peste 300 la număr. Un tir de anvelope incinerate în proximitatea Bucureştiului înseamnă un aer de cea mai proastă calitate pentru zecii de mii de oameni, un atentat la sănătatea noastră. Mulţumesc anticipat cetăţenilor care ne pot semnala astfel de incidente, pentru ca altfel vom respira cu toţii un aer toxic”, a transmis Berceanu pe reţeaua de socializare.
Annvelopele sunt încărcate şi transportate la o companie specializată în neutralizarea lor.
El a mulţumit de asemenea Jandarmeriei şi Poliţiei „pentru că reuşim să combatem împreună infracţionalitatea de mediu”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.