Mai multe percheziţii au fost făcute la suspecţi de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi deţinere de droguri, anchetatorii stabilind că, începând din luna ianuarie, aceştia au obligat patru tinere să se prostitueze în Constanţa şi în Cluj. Patru bărbaţi şi două femei au fost reţinuţi în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat, joi, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au făcut patru percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj şi Constanţa, la şase persoane, patru bărbaţi şi două femei, într-un dosar penal de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.
 
“Începând cu luna ianuarie 2023, persoanele bănuite ar fi racolat două femei, de 19 ani, şi două minore, de 16, respectiv 17 ani, pe care le-ar fi determinat, prin violenţă şi constrângere, să practice prostituţia, în mai multe imobile din judeţele Constanţa şi Cluj. De asemenea, în perioada ianuarie – iulie 2023, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către persoanele vătămate, pe care le-ar fi transportat, în mai multe rânduri, la locuinţele clienţilor, în scopul exploatării sexuale a acestora, stabilind tarifele practicate pentru prestarea serviciilor sexuale şi obţinând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei”, a transmis IPJ Constanţa.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de cannabis, 1.500 de lei şi mai multe telefoane mobile. 
 
Persoanele suspectate au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.