Şase restaurante şi o unitate de tip fast-food de pe litoral au fost amendate la sfârşitul acestei săptămâni de către inspectorii sanitar-veterinari cu 16.000 de lei, printre neregulile găsite fiind nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiie de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit uni comunicat al ANSVSA, la sfârşitul acestei săptămâni, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 56 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“În urma acestor controale s-au constatat unele deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Din cauza neregulilor constatate, şase restaurante şi o unitate tip fast food au fost amendate, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 16.000 de lei.

Directorul ANSVSA, Geronimo Brănescu, spune că nu amenzile sunt scopul acestor controale, ci reducerea numărului de cazuri de toxiinfecţii alimentare.

“Avem o activitate destul de intensă pe litoral, în primul rând pentru că este început de vacanţă şi nu întotdeauna agentul economic îşi intră de la bun început în capabilităţi. Pentru noi, nu amenda este un scop în sine, nu asta ne-o dorim, amenda este o formă corectivă, pe care o aplicăm atunci când nu sunt respectate condiţiile de siguranţă alimentară. Avem şi agenţi economici, care, deşi au fost amendaţi şi le-a fost suspendată sau interzisă activitatea, continuă să vândă, dar ei intră astfel sub incidenţa zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul nostru declarat este acela de a reduce pe cât posibil riscul apariţiei de toxiinfecţie alimentară. Nu amenzile, nu confiscările sunt scopurile noastre, ci reducerea numărului de cazuri de toxiinfecţii alimentare,” a declarat preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.