Zece persoane s-au electrocutat de la începutul anului, după ce s-au apropiat de reţeaua electrică a CFR, în şase dintre cazuri fiind implicaţi minori. Din păcate, şase persoane au decedat, poliţiştii derulând o campanie de informare pentru a preveni astfel de incidente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ al Poliţiei Române, de la începutul anului, poliţiştii au fost sesizaţi de producerea a zece evenimente de electrocutare a unor persoane, care s-au apropiat de firul de contact al reţelei electrice a CFR, aflată sub tensiunea de 27.000 de volţi.

”Trei dintre aceste evenimente s-au produs din cauza intenţiei victimei de a-şi face fotografii pe vagoanele de marfă din triajele de cale ferată, iar alte trei din teribilism. În toate cele şase cazuri au fost implicaţi minori, iar trei dintre ei au decedat”, anunţă Poliţia Română.

În celelalte patru cazuri de electrocutare au fost implicate persoane adulte, care, fie au încercat să sustragă diverse bunuri, fie s-au urcat pe vagoane, iar trei dintre ele au decedat.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea unor astfel de evenimente, având întâlniri atât cu tineri, cât şi cu reprezentanţii companiilor de transport.

Pentru evitarea electrocutării în zona căii ferate, poliţiştii cer tinerilor, dar şi adulţilor, să nu se urce pe vagoane, stâlpi, console sau alte construcţii din zona căii ferate. De asemenea, trebuie evitată transportarea unor obiecte lungi ce pot intra în raza de acţiune a liniei de contact, dar şi aruncarea de obiecte peste reţeaua de înaltă tensiune.

În plus, se solicită traversarea căii ferate doar prin locuri permise şi evitarea ascultării de muzică în căşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.