Şaptezeci de percheziţii s-au desfăşurat, joi, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de furt calificat, înşelăciune şi fraudă informatică în care mai multe persoane, angajate ale unei firme, sunt suspectate că au furat produse petroliere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au făcut 70 de percheziţii într-un dosar penal care vizează comiterea infracţiunilor de furt calificat, înşelăciune şi fraudă informatică. 
 
Descinderile au avut loc în municipiul Bucureşti - 6, precum şi în judeţele Constanţa - 25, Tulcea - 6, Ialomiţa - 1, Călăraşi - 1, Ilfov -2, Prahova - 6, Dâmboviţa - 4, Argeş - 17, Braşov - 1 şi Giurgiu - 1. 
 
"Din cercetări a reieşit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăţi comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terţe persoane.  În urma percheziţiilor, până la acest moment, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 12.000 litri de produs petrolier, 30 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de transfer combustibil, 38 de telefoane mobile, documente contabile utile cauzei, precum şi alte bunuri şi documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracţională”, se arată în comunicat. 
 
Conform sursei citate, la două locuinţe au fost descoperite şi ridicate sumele de 170.566 de lei, 26.610 euro şi 400 de dolari australieni.
 
Activităţile se desfăşoară şi la această oră, urmând ca la finalizarea acţiunii să fie duse la sediu mai multe persoane, pentru audieri, a mai precizat IPJ Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.