Şapte unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate cu 14.000 de lei, de la începutul acestei săptămâni, de către inspectorii sanitar veterinari, printre neregulile găsite fiind depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi vânzarea produselor în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 14-16 august, inspectorii sanitar veterinari au verificat 64 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, două restaurante, două rulote, o braserie, o unitate tip fast food şi un magazin alimentar au fost amendate cu 14.000 de lei”, se arată în comunicat.

Inspectorii sanitar veterinari au descoperit nereguli legate de manipulararea produselor alimentare, vânzarea produselor în spaţii neaprobate sanitar veterinar, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr funcţionează în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.