Şapte persoane au fost trimise în judecată în cazul agresiunii comise, în luna iulie, pe o stradă din Chiajna, asupra a doi bărbaţi. Cei şapte sunt acuzaţi că au lovit victimele cu bâte de baseball, răngi şi săbii, cu intenţia de a le ucide, oprindu-se doar când au auzit sirenele unei ambulanţe care venea în zonă pentru un alt caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a 7 inculpaţi, 6 dintre aceştia în stare de arest preventiv şi unul în stare de arest la domiciliu, pentru tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, la data de 23 iulie 2020, în jurul orelor 19.00, în public, pe strada Eroului din comuna Chiajna, în faţa barului situat în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată, inculpaţii, folosind obiecte contondente apte de a ucide, ar fi aplicat, cu intensitate, în zone anatomice vitale şi nevitale, multiple lovituri celor două persoane vătămate, cauzându-le leziuni corporale care au necesitat îngrijiri medicale şi diferite perioade de spitalizare", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de PICCJ.

Procurorii susţin că, prin acţiunile violente comise în public, inculpaţii ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică, producând o stare de insecuritate în rândul persoanelor care se aflau în zonă. 

"Din analiza elementelor de fapt rezultă că cei şapte inculpaţi ar fi acţionat cu intenţia de a ucide victimele, lovindu-le de mai multe ori, cu obiecte apte de a ucide (bâte de baseball, răngi şi săbii), cu intensitate, vizând în special zone anatomice vitale (zona capului şi a toracelui). Activitatea inculpaţilor a fost întreruptă de sunetele produse de sirena unei salvări care se apropia de zona respectivă, fără ca această deplasare a autospecialei aparţinând M.A.I. să aibă legătură cu sesizarea faptelor care formează obiectul cauzei", scrie în comunicat.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Ilfov.

În 23 iulie, doi bărbaţi de aproximativ 35 de ani au fost agresaţi fizic în plină stradă, la Chiajna, iar autoturismul unuia dintre ei a fost avariat grav în urma conflictului. Autorii agresiunii au fost identificaţi de poliţiştii, dar nu erau prinşi.

Cei doi bărbaţi răniţi le-au spus poliţiştilor că cineva ar fi folosit o armă, în timpul altercaţiei, poliţiştii făcând cercetări pentru a stabili cu certitudine ce s-a întâmplat.

Patru bărbaţi suspectaţi în acest caz au fost prinşi de poliţişti, în luna septembrie, la o cabană izolată din zona montană din judeţul Prahova. Unul dintre ei a încercat să fugă, astfel că poliţiştii au tras un foc de avertisment, fără a exista persoane rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.