Şapte persoane cu vârste între 21 şi 53 de ani au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi procurorii DIICOT în judeţele Neamţ şi Harghita, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu contrabanda cu ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT - B.T. Neamţ, au făcut, marţi, 11 percheziţii (10 în judeţul Neamţ şi una în judeţul Harghita), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu produse supuse accizării.

"Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2019, 7 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, ar fi acţionat, în mod organizat, pentru preluarea, depozitarea, transportul şi distribuirea către consumatori a ţigaretelor de contrabandă. Produsele ar fi fost comercializate preponderent pe raza judeţului Neamţ", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 62.000 de ţigarete, 7 litri de alcool şi 5 grame de substanţă vegetală verde-olive, cu aspect de cannabis.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 31 de telefoane mobile, 11.000 de lei, 2.300 de euro, 80 GBP, două laptopuri, un grinder, un pistol tip airsoft şi mai multe înscrisuri.

Şapte persoane, cu vârste între 21 şi 53 de ani, au fost duse la sediul DIICOT  - Biroul Teritorial Neamţ, pentru cercetări, ulterior acestea fiind reţinute pentru 24 de ore, pentru constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse supuse accizării.

Potrivit DIICOT, membrii grupării îşi desfăşurau activitatea pe două paliere: cel privind achiziţionarea ţigaretelor de contrabandă, urmată de vânzarea "en-gross" către clienţi de încredere, în baza unor relaţii anterioare sau pe care membrii grupului le-au dezvoltat pe măsură ce a devenit notoriu că aceştia comercializează astfel de bunuri, precum şi un palier privind vânzarea directă către public în zona Pieţei Centrale din municipiul Piatra Neamţ, respectiv în Piaţa Sf. Haralambie şi în Piaţa 8 Martie.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.