Incendiul din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei s-a extins, miercuri, la 4 hectare din cauza vântului puternic din zonă, iar din cauza curenţilor puternici de aer şi elicopterul intervine cu dificultate, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Romsilva. Potrivit acestora, incendiul se manifestă la mare altitudine, într-o zonă stâncoasă, greu accesibilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romsilva anunţă, miercuri, că încendiul din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei s-a extins la 4 hectare din cauza vântului puternic din zonă, după ce marţi seară nu mai fuseseră observate fumegaţii.

”Pompierii şi silvicultorii cară apa în spate, în saci speciali, mergând pe jos o oră şi jumătate pe un traseu extrem de dificil, pentru a stinge incendiul. Un elicopter al Ministerului de Interne, dotat cu un dispozitiv de stingere a incendiilor, intervine cu greutate din cauza curenţilor de aer foarte puternici”, anunţă Romsilva.

Incendiul se manifestă în zona de protecţie integrală a Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei, pe raza Ocolului Silvic Băile Herculane, afectând o pădure de pin de Banat, specie protejată.

Pădurea respectivă se află la altitudine mare, izolată, într-o zonă stâncoasă, greu accesibilă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin au anunţat, miercuri dimineaţă, că în Parcul Naţional Domogled au fost identificate alte două focare de incendiu.

Aproximativ 140 de pompieri din judeţele Caraş- Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, alături de angajaţi ai Ocolului Silvic şi Rangeri ai Parcului, intervin la sol, pentru stingerea incendiului, cu lopeţi şi pliciuri, precum şi cu rucsaci speciali în care cară apa pe munte.

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit vineri după-amiaza. Un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.