Romsilva anunţă, vineri, repunerea în funcţiune a sistemului de monitorizare video la Ocolul Silvic Răstoliţa din Mureş, acest lucru având loc după ce, la începutul săptămânii, două camere de monitorizare au fost furate de persoane mascate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Romsilva a transmis, printr-un comunicat de presă, că Direcţia Silvică Mureş înlocuieşte, vineri, camerele de monitorizare sustrase la începutul săptămânii la Ocolul Silvic Răstoliţa, sistemul de supraveghere urmând să fie repus în funcţiune.
 
“Persoane mascate au sustras la începutul săptămânii două camere video de monitorizare, din care una de tipul LPR, care identifică numerele de înmatriculare a autovehiculelor, acestea fiind montate împreună cu alte camere video pe mai multe drumuri forestiere administrate de Ocolul Silvic Răstoliţa, pentru supravegherea transporturilor de masă lemnoasă şi urmărirea trasabilităţii lemnului recoltat din pădurile administrate de Direcţia Silvică Mureş”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată a menţionat că alte două incidente similare au fost înregistrate în trecut la Direcţia Silvică Mureş, la ocoalele silvice Lunca Bradului şi Fâncel, camerele de monitorizare fiind acoperite cu vopsea.
 
Romsilva reaminteşte faptul că Direcţia Silvică Mureş a instalat în urmă cu doi ani sisteme de monitorizare LPR pe drumurile forestiere din zece bazinete forestiere, pentru a urmări transporturile de masă lemnoasă şi a preveni tăierile ilegale din aceste păduri. 
 
De asemenea, acest sistem de monitorizare a fost implementat deja la nivelul mai multor direcţii silvice din cadrul Romsilva şi urmează să fie extins în viitorul apropiat la nivelul tuturor ocoalelor silvice de stat. 
 
“Sistemele de monitorizare video vor fi conectate, prin investiţii din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la sistemul informatic SUMAL 2.0, care urmăreşte materialul lemnos, urmând să monitorizeze în timp real transporturile de masă lemnoasă şi să emită automat alerte în cazul unor transporturi de masă lemnoasă fără avize”, a mai precizat Romsilva. 
 
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
 
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.