Salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe munte, avertizând asupra faptului că în Masivul Bucegi este risc maxim de producere a unor avalanşe şi că pe traseul Jepii Mici s-au produs deja şapte avalanşe, iar zăpada continuă să se disloce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe traseele din Bucegi riscul de producere a unor avalanşe este de cinci pe o scară de la unu la cinci, iar pe traseul Jepii Mici zăpada a început să se disloce şi curge la vale, fiind observate şapte avalanşe în ultimele ore, a declarat pentru News.ro şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Potrivit acestuia, pe munte nu mai ninge, însă stratul de zăpadă proaspăt depus, care este de aproape un metru, se poate disloca foarte uşor.

În aceste condiţii, turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe munte, chiar dacă sunt echipaţi corespunzător şi au mare experienţă în drumeţii sau căţărări pe trasee dificile.

Vineri, meteorologii au anunţat că riscul de producere a avalanşelor este însemnat şi în Masivul Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, din cauza frigului şi a stratului gros de zăpadă proaspătă, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă seară, la ora 20.00.

Potrivit meteorologilor Centrului Regional "Transilvania Sud” Sibiu, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei, pe o scară de la unu la cinci.

Meteorologii precizează că stratul de zăpadă măsoară 170 de centimetri la Bâlea-Lac şi 144 centimetri la Vf. Omu.

Potrivit acestora, vremea se va menţine rece, geroasă noaptea, în zona de creastă, minimele coborând şi până la minus 15 grade Celsius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.