O reţea de traficanţi de cocaină formată din ecuadorieni, columbieni, albanezi şi cetăţeni ai altor state europene, care ar fi fost implicaţi în distribuţia de cantităţi foarte mari de cocaină, a fost destructurată în urma unei operaţiuni intitulate Los Blancos, desfăşurată în mai multe ţări, între care şi România. În ţara noastră au fost făcute două percheziţii la locuinţa unui bărbat, suspectat că face parte din grupare, el fiind arestat preventiv în urma unui mandat emis de autorităţile italiene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, Centrul de Cooperare Poliţienească şi poliţiştii ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului Urmăriri Iaşi, au organizat, în 15 septembrie, o acţiune pentru combaterea traficului de droguri de mare risc la nivel internaţional (cocaină).

Activităţile au fost organizate în baza unui Ordin European de Anchetă iniţiat de către autorităţile judiciare italiene şi au fost desfăşurate în cadrul operaţiunii internaţionale Los Blancos, arată DIICOT, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Acţiunea s-a desfăşurat în mai multe state europene: România, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franţa şi Emiratele Unite şi a vizat o reţea de traficanţi de cocaină care acţiona la nivel internaţional.

"Reţeaua respectivă de criminalitate organizată ar fi fost formată din traficanţi de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum şi din alte state europene, care ar fi fost implicaţi în distribuţia de cantităţi foarte mari de cocaină prin celule ce ar fi fost situate în diferite ţări europene", spun procurorii DIICOT.

În România, operaţiunea Los Blancos a vizat unul dintre membrii grupării, un bărbat, şi a constat în două percheziţii domiciliare, făcute în 15 septembrie, la adresele persoanei vizate, precum şi în punerea în executare a unui mandat european de arestare pe numele acesteia emis de autorităţile judiciare italiene.

În baza acestui mandat, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de  Apel Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei solicitate de autorităţile italiene, iar, în 16 septembrie, Curţea de Apel Iaşi a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la predarea acestuia către autorităţile judiciare italiene.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către EUROJUST.

La activităţi au participat şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Iaşi şi jandarmi din cadrul I.J.J. Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.