Poliţiştii au destructurat o grupare organizată constituită din cetăţeni români bănuiţi de comiterea a 31 de furturi din societăţi comerciale din Franţa, în urma a şapte percheziţii făcute în Galaţi. Suspecţii tăiau acoperişurile unor societăţi comerciale pentru a pătrunde în interior şi au sustras, în total, 400.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe EmailPoliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au făcut, pe raza judeţului Galaţi, şapte percheziţii pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă.

Gruparea era constituită din cetăţeni români, suspectaţi că au comis mai multe furturi din societăţi comerciale pe întreg teritoriul Franţei.
”Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în cursul anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi”, a transmis, vineri, Poliţia Română.
În fapt, cetăţenii români cercetaţi sunt bănuiţi că ar fi acţionat în Franţa, în perioada 2013-2017, iar modul lor de operare consta în ruperea sau tăierea în timpul nopţii a acoperişului de la clădirile în care erau amplasate societăţile comerciale şi sustragerea sumelor de bani păstrate peste noapte în casele de marcat.
În acest fel, gruparea ar fi comis 31 de furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 400.000 de euro, fără ca în calculul acestuia să fie luate şi distrugerile cauzate clădirilor.
La percheziţiile domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi aparatură folosită pentru orientare şi comunicare la comiterea faptelor, respectiv GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT şi staţii de comunicare.
De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost instituite sechestre asupra a 2 autoturisme şi unui apartament, bunuri despre care există date că au fost achiziţionate cu banii proveniţi din comiterea furturilor din Franţa.


Pe durata operaţiunilor din România au fost puse în executare trei mandate europene de arestare emise de autorităţile franceze pe numele persoanelor bănuite.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.