Autorităţile au făcut, miercuri, o razie de amploare în Sinteşti, judeţul Ilfov, fiind vizate protecţia mediului, sustragerea de energie, combaterea evaziunii fiscale, circulaţia pe drumurile publice şi depistarea persoanelor urmărite. S-au constatat cinci infracţiuni şi s-au dat zeci de amenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisariatul Judeţean Ilfov al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a descins, din nou, azi, în satul Sinteşti, din comuna Vidra, judeţul Ilfov, în cadrul unei acţiuni comune la care au participat 14 reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, 72 de poliţişti din cadrul structurilor subordonate Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov de la diferite structuri (ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, acţiuni speciale), inclusiv 4 unităţi canine, 15 jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov şi 24 de lucrători Enel Muntenia Sud”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că echipele de intervenţie şi de control au acţionat pentru prevenirea/ constatarea încălcării legislaţiei privind protecţia mediului, sustragerea de energie, combaterea evaziunii fiscale, circulaţia pe drumurile publice şi depistarea persoanelor urmărite. 

”Pentru problemele constatate, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat cinci sancţiuni principale, în cuantum total de 140.000 lei şi o sancţiune complementară de suspendare a activităţii”, a declarat comisarul sef adjunct al GNM, Alexandru Cacoveanu. 

Potrivit sursei citate, a fost aplicată o sancţiune de 60.000 lei unei persoane Juridice - SC ECO SILVER SRL, com Vidra, str Principala 371, jud Ilfov. De asemenea, s-a dispus sistarea activităţii.  

S-au mai dat 4 sancţiuni pentru abateri la regimul deşeurilor, aplicate în baza OUG 92/2021, aplicate la 4 persoane fizice, în cuantum de 20.000 lei fiecare.  

În plus, s-au constatat 5 infracţiuni (furt energie).  

Sute de persoane au fost legitimate. S-au mai aplicat 68 contravenţii în valoare de 156.750 lei (20 potrivit legii 55/2020, 43 potrivit OUG 195/2002, 1 potrivit OUG 195/2005 si 4 pentru abateri la OUG 92/2021).  

Au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.