Secretarul de stat Raed Arafat spune vor fi făcute verificări în cazul bărbatului decedat sâmbătă după-amiază în urma unui accident de rafting pe râul Jiu, în judeţul Gorj, pentru a se stabili dacă s-a procedat corect în cazul acestei intervenţii, dacă a fost dată adresa corectă, urmând să fie ascultate şi apelurile date la 112 în această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a declarat pentru News.ro că verificările în acest caz urmează să fie realizate de o comisie din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

“La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă am declanşat o verificare pentru că sunt diferite informaţii care trebuie verificate, să vedem care este realitatea. Această verificare include şi ascultarea apelurilor telefonice la 112, să vedem ce s-a anunţat şi apoi deciziile care s-au luat la nivelul dispeceratului. O să fie o comisie mixtă care va include personalul cu experienţă în partea operativă şi care va decide dacă a fost corect cum s-a procedat, cum a venit informarea, dacă s-a dat adresa corectă, dacă s-a explicat corect unde este incidentul. Toate aceste aspecte vor fi verificate”, a afirmat Raed Arafat.

În cazul acestui incident, ambulanţa a sosit la faţa locului după mai mult de o oră de la apel, fiind trimisă de la Târgu Jiu, deşi era mult mai apropiat oraşul Petroşani, aflat la doar 15 kilometri, însă în alt judeţ. 

Un bărbat de 42 de ani care făcea, sâmbătă, rafting pe râul Jiu a căzut în apă şi a fost scos de către prieteni, dar în stare de inconştienţă. Medicii sosiţi la faţa locului n-au reuşit să-l salveze.

ISU Gorj a fost solicitat să intervină, sâmbătă, pentru salvarea unei persoane cazute în râul Jiu în timp ce făcea rafting în zona Lainici. Bărbatul a fost scos din apă de către prieteni, în stare de inconştienţă, pe malul opus părţii carosabile.

”La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu şi Gărzii de Intervenţie Bumbeşti-Jiu precum şi un echipaj din cadrul SAJ”, au anunţat reprezentanţii ISU Gorj. Potrivit acestora, medicii sosiţi la faţa locului nu au reuşit să-l salveze pe bărbat, care avea 42 de ani şi era instructor de rafting.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.