Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor celor doi români care au murit, luni, într-un accident rutier în Turcia, accident în urma căruia alţi 14 români au fost internaţi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru moartea cetăţenilor români în accidentul rutier produs astăzi în provincia Antalya din Turcia şi transmite familiilor victimelor sincere condoleanţe”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis informează rudele celor 14 români ce au fost duşi la spital că se interesează îndeaproape în legătură cu starea lor

”Preşedintele Klaus Iohannis este în legătură permanentă cu Ambasada României de la Ankara şi este informat asupra stării de sănătate a răniţilor. Totodată, preşedintele s-a asigurat că toţi cetăţenii români afectaţi beneficiază permanent de întreaga asistenţă şi de cele mai eficiente măsuri de îngrijire medicală competentă”, se mai spune în comunicatul citat.

MAE român a anunţat că, luni, a avut loc în Turcia un accident de microbuz în care se aflau 16 turişti de cetăţenie română, care s-a produs într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki.

Potrivit informaţiilor obţinute până în acest moment, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetăţeni români au decedat, iar alţi 14 au fost transportaţi la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya şi cu directorii spitalelor în care se află cetăţenii români.

În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistenţă ministerului turc al Afacerilor Externe în vederea obţinerii tuturor informaţiilor legate de cazul aflat în atenţie şi acordarea sprijinului necesar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.