Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, spune că a cerut conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ca incidente de genul celui în care pisici au sărit din tavan în unitatea medicală să nu se mai repete, solicitând să fie izolate toate posibilele căi de acces în clădire pentru animale, dar şi să fie verificat modul în care lucările respective de reparaţii au fost realizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ţuţuianu a transmis, vineri, că a luat legătura cu conducerea Spitalului Judeţean Constanţa în urma acestui incident.
 
"Am luat legătura cu conducerea Spitalului Judeţean. Ştiu că se realizau o serie de lucrări la sistemul de ventilaţie şi, probabil, aşa au şi reuşit pisicile să ajungă în aria respectivă a Spitalului. Am cerut conducerii Spitalului Judeţean să ia toate măsurile necesare pentru ca aceste situaţii să nu se repete. De asemenea, am cerut ca, în regim de urgenţă, să se ia legătura cu compania care a efectuat lucrările respective şi să trimită o echipă care să izoleze toate posibilele căi de acces în clădire pentru animale”, a transmis preşedintele CJ Constanţa.
 
El a spus că o echipă a CJ va verifica dacă aceste lucrări de reparaţii au fost realizate conforma standardelor. 
 
"De asemenea, o echipă a Consiliului Judeţean va verifica dacă aceste lucrări de reparaţii au fost realizate conform standardelor. În cazul în care se va demonstra că s-au efectuat lucrări neconforme, atunci firma respectivă va fi sancţionată. M-am asigurat că siguranţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol niciodată şi că a fost un incident izolat. În plus, activitatea cadrelor medicale se desfăşoară în condiţii normale, fără să fi fost perturbată de acestă situaţie”, a explicat Ţuţuianu. 
 
El a menţionat că incidentul a avut loc după demontarea tavanului fals pentru realizarea unor lucrări.
 
"Am fost informat cu privire la incidentul înregistrat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dacă urmăriţi imaginile înregistrate pe holul Secţiei de Radiologie, sesizaţi că se lucrează. Muncitorii care intervin la reabilitarea instalaţiilor au demontat mai mulţi «biscuiţi» din tavanul fals, pentru a avea acces la ţevi. Cu această ocazie am descoperit cu toţii că sub tavanul fals se strecurase o felină, care a căzut pentru că fuseseră îndepărtate acele plăci la care am făcut referire. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar asta este cel mai important şi vă dau asigurări că vom interveni pentru a scoate animalele în condiţii de siguranţă din incinta unităţii medicale”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. 
 
Un incident a avut loc la Spitalul Judeţean Constanţa, după ce în timpul unor lucrări la sistemul de ventilaţie din zona secţiei de Radiologie, muncitorii au îndepărtat plafonul fals, iar astfel mai multe pisici au sărit în unitatea medicală din tavan.
 
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a transmis că a început o anchetă în acest caz.
 
"Ne pare rău pentru incidentul creat. S-a demarat o anchetă în acest caz. Vă aducem la cunoştinţă că s-a ajuns la această situaţie din pricina faptului că se lucrează la sistemul de ventilaţie din imediata apropiere a locaţiei în cauză, iar piesele lipsa de plafon fals au fost îndepărtate de către muncitori. Având în vedere situaţia creată, plafonul va fi completat la loc. De altfel, vom contacta o firmă specializată pentru a îndepărta animalele, în condiţii de siguranţă, astfel încât să nu se mai întâmple incidente de acest gen”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.