Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu pentru râul Teleajen, în judeţul Prahova, râu pe care un dig a cedat, sâmbătă seară, pe o lungime de 30 de metri, în apropierea unei rampe de gunoi. Zeci de pompieri lucrează pentru realizarea unui dig din saci de nisip, iar avertizarea conform căreia apele râului vor creşte din nou a fost făcută în condiţiile în care nivelul apei începuse să scadă. Forţe ale MApN intervin alături de angajaţii ISU pentru amplasarea de saci de nisip.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Intervenţie la Fostul Depozit de deşeuri municipale Telejean din Ploieşti! Suntem alături de colegii noştri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa pentru amplasarea de saci de nisip", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN), duminică după-amiază, pe Facebook.

Intervenţia este datorată distrugerii digului de gabioane pe o lungime de 30 metri şi surpării versantului rampei pe o lungime de 60-70 metri.

Conform sursei citate, la nivelul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă se intervine pentru protejarea porţiunilor afectate, iar pentru punerea în siguranţă a zonei s-a identificat soluţia amplasării de dale de beton.

 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform datelor furnizate de ISU Prahova, codul portocaliu a intrat în vigoare duminică, la ora 12:00 şi este valabil până la ora 23:00 şi vizează creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râul Teleajen şi pe Cricovul Sărat.
 
Avertizarea vine în condiţiile în care, sâmbătă seară, un dig din gabioane ridicat pe malul Teleajenului a cedat, pe o lungime de peste 30 de metri, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti, cu acces rutier din DN1 A.
 
 
Încă de sâmbătă, peste 40 de pompieri de la ISU Prahova au început ridicarea unui dig din saci de nisip în zona afectată, iar duminică aceştia au reluat operaţiunea, care continuă şi la ora transmiterii acestei ştiri.
 
Duminică nivelul apei începuse să scadă, înainte ca hidrologii să anunţe că se aşteaptă noi creşteri de debite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.