Poliţiştii prahoveni fac, marţi dimineaţă, zece percheziţii în mai multe oraşe din judeţ, dar şi în Bucureşti, într-un dosar care vizează infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la aceste fapte. Suspecţi sunt reprezentanţii unei firme care au închiriat un sediu de la o persoană fizică şi l-au transformat în laborator de cofetărie, fără a avea nicio autorizaţie. Firma nu a plătit nici chirii, nici utilităţi, prezentând, în schimb, facturi falsificate care arătau că utilităţile erau plătite. În plus, prăjiturile produse în spaţiul neautorizat din punct de vedere sanitar erau comercializate fiind însoţite tot de acte false, care arătau că firma deţinea avizele necesare.
În dosarul instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti şi ai Poliţiilor din oraşele Azuga şi Sinaia, anchetatorii fac, marţi, 10 percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor firme din municipiul Ploieşti şi oraşul Buşteni, precum şi din municipiul Bucureşti.
„Activităţile sunt derulate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la aceste infracţiuni. Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2022 – prezent, reprezentantul unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Ploieşti, ar fi indus în eroare o persoană fizică, în urma încheierii unui contract de închiriere pentru un imobil, menţinând în eroare persoana în cauză prin prezentarea unor pretinse documente de plată întocmite în fals. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2022 –prezent, persoana cercetată, împreună cu o altă persoană, administrator în drept al unei alte persoane juridice, ar fi fabricat, ambalat şi comercializat prăjituri şi produse proaspete de cofetărie în incinta imobilului închiriat, spaţiu care nu ar fi deţinut autorizaţie sanitar veterinară”, informează Poliţia judeţeană Prahova.
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că firma suspectată a închiriat de la o persoană fizică un sediu în care a început să producă dulciuri, fără a obţine niciun fel de autorizaţie pentru acest tip de activitate. În timp, firma nu a mai plătit chiria şi nici utilităţile. De fiecare dată când proprietarul imobilului reclama neplata utilităţilor, reprezentanţii firmei îi arătau acestuia facturi falsificate, susţinând că au plătit.
În plus, prăjiturile produse fără niciun aviz erau trimise la vânzare, în Ploieşti şi în Bucureşti, fiind însoţite de acte care atestau în fals că firma are toate autorizaţiile.
Prejudiciul total calculat în acest dosar se ridică la 237.000 de lei. Patru persoane vor fi duse la Poliţie, pentru a fi audiate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.