Un autoturism în care se aflau două persoane a fost luat de un val de apă, vineri, pe râul Teleajen, în judeţul Prahova. Primele date arată că cei doi au mers cu maşina în apă pentru a o spăla, fiind surprinşi de viitură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Incidentul a avut loc vineri, în zona Rizăneşti din apropierea oraşului prahovean Văleni de Munte. Primele date arată că două persoane au mers cu un autoturism la râul Teleajen, pentru a spăla maşina, însă au fost surprinse de o viitură, fiind purtate de apă. La faţa locului au fost mobilizate două maşini de stingere, o ambulanţă şi o barcă pneumatică, la ora transmiterii acestei ştiri cei doi fiind salvaţi de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. 
 
Judeţul Prahova se află sub avertizare Cod Portocaliu începând de vineri de la ora 14:00 până sâmbătă dimineaţă, fiind anunţate vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/oră, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii şi mari dimensiuni.  Aversele vor fi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 35...50 litri/metru pătrat şi izolat, îndeosebi în vest, centru şi la munte, 70 litri/metru pătrat.
 
"Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.  De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, a transmis Inspectoratul penru Situaţii de Urgenţă Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.