Răzvan Dumitru Luchian, pompierul decedat în timpul intervenţiei la incendiul din localitatea Jilava, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sublocotenent p.m. Răzvan Dumitru Luchian, avea 34 de ani şi a fost pompier salvator la Detaşamentul Buftea, Garda Măgurele. Acesta a încetat din viaţă în această dimineaţă, în timpul intervenţiei pentru stingerea unui puternic incendiu la o fabrică din localitatea Jilava. Decesul a fost declarat la ora 11 şi 15 minute”, arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă transmis luni.

MAI a precizat că acordă sprijin familiei pompierului Răzvan Dumitru Luchian.

Ministrul Petre Tobă şi personalul MAI îşi exprimă regretul profund pentru decesul pompierului şi transmite condoleanţe familiei şi camarazilor săi pentru greaua pierdere suferită.

“Este, din păcate, încă un exemplu de cât de periculoasă este meseria de pompier, poliţist sau jandarm. Este un pericol pe care colegii mei şi-l asumă în fiecare zi” a declarat ministrul Petre Tobă, citat în comunicatul MAI.

Incendiul izbucnit luni, la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, judeţul Ilfov, a fost anunţat în jurul orei 07.30, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.

În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului, un perete al clădirii s-a surpat spre exterior, pompierul Răzvan Luchian fiind prins între hală şi câteva containere.

Placa de beton prăbuşită avea o înălţime de 8 metri şi o lăţime de 10 metri. După prăbuşirea peretelui clădirii, pompierii s-au retras din acea zonă, întrucât exista riscul să se prăbuşească şi restul zidului.

Intervenţia pentru scoaterea pompierului de sub placa de beton a fost îngreunată de incendiul puternic şi de fumul dens. Colegii pompierului au reuşit să ajungă la acesta abia în jurul orei 11.00.

Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, patru autospeciale pentru descarcerare, o autospecială CBRN. De asemenea, la locul incendiului au fost trimise o ambulanţă SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a arătat că la locul incendiului a mers o echipă de criminalişti, care sub coordonarea procurorului militar cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut tragicul incident.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.