Pompierii mehedinţeni mai au de stins doar două focare din cele peste 30 ale incendiului care a izbucnit, marţi seară, în Parcul Natural Domogled. Specialiştii urmează a stabili cauzele şi pagubele dezastrului abia după ce flăcările vor fi lichidate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În orele scurse de la inceperea intervenţiei, cei peste 70 de pompieri şi lucrători silvici au acţionat la sol cu saci stingători, iar din aer s-a acţionat cu un elicopter dotat cu un sistem Bambu Bucket.

"Mai sunt două focare, iar oamenii de la faţa locului acţionează pentru stingerea lor, însă bate vântul şi acţiunea este îngreunată. Au fost câte 10 - 12 pe fiecare vârf. Abia după stingerea flăcărilor, se va realiza o evaluare a pagubelor, fiind cercetată şi cauza producerii incendiului", a explicat, pentru News.ro, Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Pentru stingerea incendiului, pompierii mehedinţeni utilizează saci stingători, aceştia fiind încărcaţi cu apă în staţiunea Băile Heculane, iar cu ajutorul unui elicopter, aceştia ajung la cei ce se luptă cu flăcările.

Incendiul s-a propagat iniţial pe 10 hectare de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată.

Parcul Natural Domogled a fost înfiinţat în anul 1990 şi uneşte judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.