Pompierii încă intervin vineri dimineaţă pentru stingerea incendiului izbucnit la o hală din zona industrială a municipiului Piteşti în care erau depozitaţi solvenţi. Populaţia a fost avertizată încă de joi seară, prin mesaj Ro-Alert, din cauza degajărilor mari de fum. Pompierii au fost nevoiţi să folosească aparatele de respirat, întrucât în zonă au fost identificate substanţe care le pot afecta sănătatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comform ISU Argeş, încă se lucrează pentru stingerea incendiului.

La faţa locului,se mai află doar echipajele şi autospecialele de intervenţie de la ISU Argeş, întrucât echipajele sosite în sprijin de la celelalte judeţe s-au retras.

Nu au fost probleme de ordin medical, la ora 8:00 fiind programată  schimbarea efectivelor care intervin,
La acest moment, la locul incendiului sunt 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri.

Incendiul a izbucnit joi seară, iar dată fiind gravitatea situaţiei, iniţial au acţionat pentru stingerea focului 20 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă (15 de la ISU Argeş, 2 de la Dâmboviţa, 2 de la Olt, 1 Giurgiu). De asemenea, au fost aduse şi o autoscară de intervenţie şi salvare de la înălţime, 2 ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat şi un echipaj CBRN.

"Pe o rază de aproximativ 100 m faţă de locul incendiului, echipajul CBRN a identificat substanţe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine şi s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranţa lor. În afara razei de 100 m faţă de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populaţiei din zonă să menţină uşile şi ferestrele închise", a transmis joi ISU Argeş.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.