Administratorii unor segmente de drum din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Suceava au primit 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 20.000 de lei pentru că acţiunile de deszăpezire au fost ineficiente, anunţă Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma activităţilor de monitorizare a traficului şi a constatării unor deficienţe, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.375 de lei, administratorilor unor segmente de drum, din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Suceava”, arată Poliţia Română.

Amenzile au fost aplicate în zonele unde nu s-a acţionat eficient pentru deszăpezire.

Poliţiştii i-au sancţionat şi pe şoferii care nu aveau maşinile echipate corespunzător. Astfel au fost aplicate 59 de amenzi pentru lipsa anvelopelor de iarnă, trei pentru lipsa materialelor antiderapante, în situaţia vehiculelor de peste 3,5 tone şi 2.551 pentru alte abateri la regimul rutier, mai arată Poliţia Română.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu mare dificultate, duminică din cauza zăpezii şi a viscolului, în condiţiile în care meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic în 14 judeţe din nordul şi centrul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.