Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat, în ultimele două zile, 6.500 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană. O parte dintre acestea au fost aduse în ţară cu ajutorul unei drone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Halmeu - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, miercuri, în jurul orei 2.00, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.

Ei au cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, în zona localităţii Dabolţ, judeţul Satu Mare, au fost descoperite trei colete ambalate în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În cele trei colete se aflau 2.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.400 de lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Joi dimineaţă, în jurul orei 2.30, lucrători de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea lor, somându-i pe bărbaţi prin voce, moment în care ei au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Ca urmare, poliţiştii au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată suspecţii nu s-au oprit şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunţate despre caz autorităţile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conţineau 4.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 52.800 de lei.

În acest caz se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.