Poliţiştii au mai descoperit un suspect în dosarul de şantaj în care victima ar fi un preot din Teleorman, iar, în total, opt persoane au fost reţinute, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă. Prejudiciul este estimat la 300.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Urmare activităţilor efectuate în cauza privind săvârşirea infracţiunii de şantaj, cercetările au fost extinse şi cu privire la un alt suspect. Acesta a fost depistat şi condus la audieri. Toţi cei 8 bărbaţi au fost reţinuţi, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă”, a transmis, marţi, POliţia capitalei. 
 
Sursa citată a explicat că cercetările sunt continuate de Secţia 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. 
 
”La data de 8 decembrie 2020, Secţia 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din judeţul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins şi obţinut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromiţător. În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicaţi mai mulţi bărbaţi, care în perioada septembrie- decembrie 2020, au pretins şi obţinut dE la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spaţiul virtual şi a nu transmite fotografii şi videoclipuri cu caracter compromiţător”, a transmis, duminică, Poliţia. 
 
În cursul zilei de duminică, poliţişti din cadrul Secţiei 24 Bucureşti, împreuna cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au prins în flagrant delict doi dintre bărbaţi, imediat după ce au primit de la  cel pe care îl şantajau suma de 5000 lei. Banii erau marcaţi., fiind puşi la dispoziţia victimei de către organele de urmărire.
 
În acelaşi dosar au fost făcute cinci percheziţii domiciliare, două în Bucureşti şi trei în judeţul Călăraşi, fiind depistate şi conduse la audieri alte cinci persoane. 
 
În total, şantajiştii ar fi obţinut de la victima lor 300.000 de lei. Surse din anchetă afirmă că bărbatul şantajat este un preot din Videle.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.