Circa 100 de persoane, poliţişti, jandarmi şi voluntari au efectuat duminică seară căutări pentru găsirea unui copil de 9 ani dispărut în zona mănăstirii Ciolanu din judeţul Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Buzău, duminică seară, în jurul orei 19.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o mamă cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a judeţului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie şi nu îl mai găseşte.

Având în vedere sesizarea, ora târzie, condiţiile de luminozitate scăzută, dar şi specificul zonei, deluros şi în mare parte împădurit, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la locaţia indicată de către apelanta şi au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului.

Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi reprezentanţi silvici şi ai autorităţilor judeţene şi locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflaţi în zonă, dornici să contribuie la activităţile desfăşurate pentru găsirea minorului. Astfel, la numai o oră de la sesizare, unul dintre voluntari anunţa că a găsit copilul.

Minorul a fost predat poliţiştilor şi personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar şi pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări.

Din discuţiile purtate, a reieşit că, în urma participării la un joc, nemulţumit fiind că ar fi pierdut, s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conştientizeze pericolele la care s-a expus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.