Poliţia Română distribuie, duminică, pe Facebook, fotografia unor cauriunuri extrem de uzate cu care unii şoferi au pornit la drum, deşi în cele mai multe regiuni ninge abundent, iar unele drumuri sunt închise dinc auza zăpezii şi a viscolului. ”Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”, au transmis poliţiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme…Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie. Aşa ajunge maşina pe care o conduci un pericol”, au transmis, duminică, oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe Facebook.

Mesajul este însoţit de fotografia unor cauciucuri extrem de uzate, periculoase chiar dacă drumurile nu ar fi acoperite cu zăpadă.

Mai multe drumuri din ţară sunt închise, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, în mai multe regiuni din ţară stratul de zăpadă fiind consistent. În ultimele zile, zeci de autoturisme, TIR-uri şi microbuze au rămas blocate în zăpadă, iar multe au derapat din cauza carosabilului. 

Potrivit legislaţiei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.