Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că în urma acţiunilor de marţi, de anihilare a unor grupări infracţionale, au fost emise 89 de ordonanţe de reţinere şi 19 mandate de arestare preventivă, iar alte 20 de persoane sunt cercetate sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Române au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute 266 de percheziţii domiciliare, fiind derulate investigaţii pentru probarea activităţii infracţionale a peste 200 de persoane, în cadrul celor 50 de acţiuni desfăşurate marţi, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă, trafic de migranţi şi criminalitate informatică.
“Până în prezent, au fost emise 89 de ordonanţe de reţinere, 19 mandate de arestare preventivă, precum şi 20 de măsuri de control judiciar.
De asemenea, au fost confiscate sau instituite măsuri asigurătorii asupra a şapte arme de foc şi a muniţiei aferente (81 de bucăţi), a trei autovehicule, a 320 de grame de bijuterii din aur, a 3,8 kilograme de canabis, a 744 de doze de canabis, precum şi a 21 de plante şi a peste un kilogram de alte fragmente vegetale”, se arată în comunicat.
Anchetatorii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, 1,2 kilograme rezină de canabis, 68 de grame de cocaină, 10 grame de heroină, peste 3,3 kilograme de alte tipuri de droguri, 69 de mărunţitoare, 46 de cântare de precizie, 211 telefoane mobile, 12 sisteme PC/laptopuri, 25 de medii de stocare, 246.717 lei, 36.450 de euro şi 15.130 de dolari, precum şi alte bunuri de interes.
La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, ai inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene.
Poliţia Româna reaminteşte că acţiunea a făcut parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul Poliţiei Române şi D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 şi “a relevat preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalităţii organizate de a investiga în mod constant activitatea infracţională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul naţional sau având componentă transnaţională, dar şi alte fapte grave, asociate criminalităţii organizate”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.