În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cincizeci şi doi de cetăţeni din Siria şi Palestina, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion şi într-o autoutilitară. Şoferii mijloacelor de transport, care i-au sprijinit pe cetăţenii străini în activitatea infracţională, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 21.09.2020, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 57 ani. Şoferul conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta România - Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, douăzeci şi opt de cetăţeni străini”, a transmis, luni, Poliţia de frontieră.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Palestina, douăzeci şi cinci de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani şi 3 minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

”Tot azi dimineaţă, în acelaşi punct de frontieră, s-a înregistrat un caz similar. Un alt cetăţean turc, în vârstă de 44 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta Turcia - Germania. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, iar în interiorul autoutilitarei au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, douăzeci şi patru de cetăţeni străini”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 24 de bărbaţi din Siria, având vârste de 18 şi 48 ani.

Cetăţenii străini depistaţi ascunşi în cele două mijloace de transport au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat faţă de cetăţenii străini depistaţi ascunşi, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.