Peste 850 de kilograme de peşte, un autoturism, o ambarcaţiune şi 66 de unelte de pescuit au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunării", în urma unei acţiuni pentru prevenirea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 12-14 septembrie, poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunării" şi jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru prevenirea braconajului piscicol, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română.

Astfel, au fost constatate patru infracţiuni, dintre care două prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi două de Codul penal, iar două persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru cercetări.

De asemenea, au fost indisponibilizate 863,5 kilograme de peşte, un autoturism, o ambarcaţiune, două rame, 66 de unelte de pescuit (54 setci din fir textile, 10 setci tip monofilament şi 2 trifilare), în valoare totală de aproximativ 37.300 de lei.

Spre exemplu, miercuri, poliţiştii au oprit în trafic, pe DJ 226, între localităţile Istria şi Săcele, judeţul Constanţa, o autoutilitară condusă de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Buzău. În autoutilitară a fost descoperit peşte pentru care conducătorul auto a prezentat o factură şi o declaraţie de conformitate. Peştele a fost cântărit, pentru comparaţie cu cantităţile din actele prezentate. Astfel, poliţiştii au constatat că şoferul nu putea justifica provenienţa a 584 de kilograme de peşte proaspăt. Cantitatea respectivă de peşte a fost confiscată, fiind indisponibilizată şi autoutilitara, iar în acest caz a fost întocmit un dosar penal.

Totodată, vineri, pe lacul Câşliţa, din complexul Somova-Parcheş, a fost prins un bărbat de 56 de ani, din localitatea Mineri, judeţul Tulcea, în timp ce pescuia cu ajutorul a trei plase tip monofilament, având capturate 25 de kilograme de peşte din specia caras. Plasele de pescuit, ambarcaţiunea folosită, ramele acesteia şi peştele au fost indisponibilizate, iar poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.