Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, împreună cu angajaţi ai Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale făcute asupra a patru TIR-uri, cantitatea de 77.790 de kilograme de deşeuri din material plastic, aluminiu şi zinc, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, în cursul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră au făcut controale, pe sensul de intrare în ţară, asupra a patru automarfare, toate conduse de şoferi bulgari, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri care proveneau din diferite materiale.

"Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre automarfare transporta cantitatea de 17.500 de kilograme deşeuri din aluminiu, două dintre acestea conţineau 40.030 de kilograme deşeuri din plastic, iar cel de-al patrulea autocamion transporta cantitatea de 20.260 de kilograme de deşeuri din zinc", arată sursa citată.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că acele patru transporturi erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie diferite societăţi comerciale din România.

Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferii celor patru automarfare au prezentat documentaţii de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.