Poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 701 persoane, 75 de autovehicule şi 41 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 7-14 septembrie, în ţară au fost localizate 460 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 113 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 109 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 23 de documente, au fost găsite 48 de autovehicule şi o plăcuţă de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 241 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 36 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar trei erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 27 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 18 documente semnalate de România.

România, din punctul de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.