Peste 600 de persoane căutate la nivel internaţional au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii lor din statele Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 611 persoane, 36 de autovehicule şi 11 documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, în perioada 11-18 octombrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 364 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii români au pus în aplicare 10 mandate europene de arestare, au depistat 48 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 111 care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Tot de pe teritoriul României, a fost ridicat un document şi au fost găsite 26 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 247 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 20 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 21 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 21 semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 10 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 10 documente semnalate de România.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.