Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 400 de persoane, 45 de autovehicule şi 37 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 29 decembrie – 5 ianuarie 2018, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 251 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 8 mandate europene de arestare, au depistat 87 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 3 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente şi au fost găsite 15 autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 151 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 16 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 9 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 30 de autovehicule şi 12 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.