Peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani aflaţi într-un autocar rămas blocat în zăpadă pe un drum spre staţiunea Semenic au fost recuperaţi de jandarmii montani şi salvamontiştii din judeţul Caraş-Severin. Copiii au fost transportaţi în siguranţă la cabana unde erau cazaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Caraş-Severin, Marius Săndulescu, a declarat că un autocar în care se aflau 42 de copii a rămas blocat în zăpadă pe un drum spre staţiunea Semenic.
 
La faţa locului au interevenit jandarmi montani din staţiunea Crivaia şi salvamontişti, care i-au ajutat pe copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani, să ajungă în staţiunea Semenic, unde aveau rezervată cazarea.
 
”Misiunea a fost anevoioasă deoarece drumul este închis între pasul Prislop şi staţiunea Semenic. Opt copii au fost transportaţi de către Jandarmii Montani cu autovehiculul din dotare, deoarece aceştia nu erau echipaţi corespunzător. În acest moment toţi copiii au ajuns la cabană în siguranţă”, a spus Săndulescu.
 
El a precizat că drumul dintre pasul Prislop şi staţiunea Semenic a fost închis circulaţiei începând cu ora 9.45, în prezent fiind redeschis, drumarii reuşind să deszăpezească o singură bandă de mers.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.