Peste 35.600 de figurine de plastic inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, dar susceptibile a fi contrafăcute, au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Bechet într-un camion care venea din Bulgaria. Jucăriile, a căror valoare pe piaţă depăşeşte 9,6 milioane de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, vineri dimineaţă, pentru a intra în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean bulgar în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării din Bulgaria pentru o firmă din Spania.

În urma controlului făcut în camion, poliţiştii de frontieră au găsit, în compartimentul marfă, cantitatea totală de 35.612 figurine de plastic inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile să aducă atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci înregistrate.

La cercetări, şoferul nu a putut prezenta documente care să ateste autenticitatea jucăriilor şi a declarat că nu cunoştea faptul că acestea sunt susceptibile de a fi contrafăcute.

Întreaga cantitate de bunuri, a cărei valoare pe piaţă se ridică la suma totală de 9.675.520 de lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit.b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.