Poliţiştii din Bucureşti au verificat o societate comercială care importă produse de protecţie şi au descoperit un surplus de 33.700 de măşti de protecţie care au fost confiscate şi vor fi puse la dispoziţia autorităţilor sanitare pentru a fi distribuite gratuit. Verificările la firma respectivă continuă, fiind vizate peste 15 milioane de măşti descoperite în depozit, dar şi 11 muncitori străini găsiţi la punctul de lucru pentru care firma nu are documentele necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti– Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza datelor şi informaţiilor deţinute, au organizat şi desfăşurat un control economico-financiar la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, care efectuează activităţi de import de produse de protecţie, urmărindu-se în principal modul în care este respectată, aplicată şi materializată în documentele financiar-contabile legislaţia din domeniul echipamentelor de protecţie şi a produselor medicale.

”Din verificări a rezultat că, din data de 9 aprilie a.c. şi până  în prezent,  societatea comercială a importat echipament de protecţie,  aproximativ 20.500.000 măşti faciale non-medicale, în data de  22 aprilie  a.c  constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un  plus de peste 33.700 bucăţi măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate. Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unităţi, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1 lit.e din Legea 12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziţie contractele de muncă încheiate.

La punctul de lucru s-au aflat şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări care au efectuat verificări cu privire la legalitatea  dreptului de şedere pe teritoriul României, una dintre persoane fiind preluată de către această unitate.

”Cu privire la cele peste 33.700 bucăţi măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate, acestea vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.