Peste 300 de persoane, nouă autovehicule şi 18 documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi de partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 30 decembrie - 4 ianuarie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 188 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Poliţiştii români au pus în aplicare 6 mandate europene de arestare, au depistat 27 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 40 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen", arată sursa citată.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 14 documente şi au fost găsite patru autovehicule care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 124 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene.

Dintre acestea, 15 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 20 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 9 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar trei erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 5 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 4 documente semnalate de România.

România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010, iar Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.