Peste 28.000 de accesorii pentru telefoane mobile, în valoare de aproape şapte milioane de lei, au fost găsite într-un container sosit în Portul Constanţa Sud-Agigea, iar în urma unei expertize care a durat mai multe luni s-a stabilit că marfa este contrafăcută, astfel că a fost confiscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Coastă a transmis, vineri, că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu cu privire la punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
 
“În luna iunie, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud-Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 28.100 accesorii telefoane mobile (căşti şi încărcătoare), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a precizat că în urma rezultatului de la experţi, primit joi, poliţiştii de frontieră s-au sesizat şi fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
 
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.800.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.