Peste 250.000 de ţigarete de contrabandă, care urmau să fie comercializate într-o piaţă din Sectorul 2, au fost găsite de poliţişti într-o maşină, la Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au descoperit peste 250.000 de ţigarete de contrabandă ca urmare a cercetărilor într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Activitatea face parte dintr-o acţiune amplă a poliţiştilor din capitală care are ca scop combaterea contrabandei cu ţigarete şi stoparea comercializării acestora în pieţele din Bucureşti”, au transmis, vineri, poliţiştii din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, bănuiţii achiziţionau, transportau, deţineau şi comercializau importante cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, fără respectarea prevederilor legale.

”Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 Poliţie şi Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Suceava au prins în flagrant pe raza municipiului Suceava, doi bărbaţi de 34, respectiv 64 de ani, care transportau cu un autoturism cantitatea de 220.000 de ţigarete de contrabandă, în vederea comercializării într-o piaţă din sectorul 2, Bucureşti. Totodată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Sectorul 2 Politie, cu sprijinul poliţiştilor  din cadrul Secţiilor 6-9 Poliţie, au  pus în executare un număr de 14 mandate de percheziţie la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete”, au mai transmis poliţiştii.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite 32.800 de ţigarete provenite din spaţiul extracomunitar, fiind indisponibilizate  patru autoturisme,  care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 170.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cu şapte persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Săptămâna trecută, poliţiştii Capitalei au pus în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile şi locurile frecventate de persoane despre care existau date conform cărora ar fi comercializat ţigarete provenite din contrabandă.

Poliţiştii au verificat peste 700 de standuri şi au sigilat aproximativ 200 de standuri în complexul Europa, fiind ridicate şi indisponibilizate produse cu marcă protejată sau contrafăcute care au fost încărcate în 16 camioane.

De asemenea, au fost dispuse 26 de măsuri preventive faţă de persoanele implicate, respectiv 10 mandate de arestare preventivă, 12 mandate de arest la domiciliu şi a fost luată măsura controlului judiciar pentru alte 4 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.