Peste 130 de persoane date dispărute au fost găsite, în această săptămână, de poliţiştii de investigaţii criminale, între acestea fiind 80 de minori. Totodată, oamenii legii au depistat 51 de persoane date în urmărire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, săptămâna aceasta a fost clarificată situaţia în 185 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţe.

"În perioada 7 - 13 septembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au depistat, la nivel naţional, 134 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 80 de minori. De asemenea, în această perioadă, au fost depistate şi 51 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 40 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 aveau mandate de arestare preventivă, 4 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 3 persoane aveau sentinţe penale de internare în unităţi medicale de specialitate", arată sursa citată.

Astfel, poliţiştii din Călăraşi au prins, marţi, un bărbat de 52 de ani, din Călăraşi, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, pentru vătămare corporală. El a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia, judeţul Ialomiţa.

De asemenea, luni, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în Capitală, un bărbat de 33 de ani, din judeţul Giurgiu, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, pentru trafic de persoane. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi de depistare a persoanelor dispărute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.