Peste 130.000 de ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă ascunse într-un şifonier, dar şi printre marfa transportată de o navă sosită în Portul Midia, comandatul ambarcaţiunii, un cetăţean sirian, fiind cercetat penal pentru contrabandă cu ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava, sub pavilion Sierra Leone şi care venea din direcţia Icdas (Turcia), a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Midia miercuri, în jurul orei 09.30, fiind controlată de o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă-Serviciul C.M.I.I.T şi lucrători din cadrul P.P.F. Midia împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Midia, sub coordonarea lucrătorilor din cadrul I.G.P.F. - S.C.I.T. şi cu sprijinul lucrătorilor SCOMAR şi ai Oficiului European de Luptă Antifraudă, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă.

FOTO: Garda de Coastă
FOTO: Garda de Coastă

În urma controlului efectuat asupra navei, echipele de control au descoperit ascunse şi nedeclarate, într-o anexă a compartimentului hambare, printre produsele feroase transportate, precum şi în şifonierul din cabina comandantului, 130.800 de ţigarete marca Fast şi Assos Red, de provenienţă Duty Free.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 65.400 lei, a fost confiscată iar poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele comandantului, cetăţean sirian, în vârstă de 32 de ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă prin introducerea în ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a acestora este mai mare de 20.000 lei.

Cercetările în acest caz continuă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.