Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare marţi dimineaţă 2 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitală şi din judeţele Dâmboviţa şi Ialomiţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie 2014 - decembrie 2015, o femeie, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi ar fi declarat organelor fiscale, în mod repetat, achiziţii de bunuri, în valoare de 3.734.178 lei”, informează Poliîia Capitalei.
 
Din cercetări, s-a stabilit că taxa pe valoarea adăugată, în cuantum total de 720.308 de lei, nu ar reflecta operaţiuni comerciale reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de aproape 1.200.000 de lei.
 
Persoanele vizate urmează a fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  - Sector 1, în vederea dispunerii măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.