Poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la locuinţe ale unor persoane, sediile unor firme din municipiul Bacău, dar şi în autoturisme, într-un dosar de evaziune fiscală şi delapidare, în care suspecţii nu ar fi achitat taxe şi impozite datorate bugetului de stat. Prejudiciul este estimat la 800.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, pun în aplicare, miercuri după-amiaza, în municipiul Bacău, 4 mandate de percheziţie domiciliară, la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice şi 4 percheziţii auto. Persoanele vizate sunt bănuite de evaziune fiscală şi delapidare.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2019, persoanele cercetate, prin intermediul unor societăţi comerciale pe care le-ar fi administrat în fapt, dar pe care le-ar fi înfiinţat pe numele altor persoane, ar fi realizat venituri pe care şi le-ar fi însuşit în totalitate, fără a achita taxele şi impozitele datorate bugetului de stat. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 800.000 de lei”, a arătat sursa citată.

Percheziţiile vizează descoperirea de înscrisuri contabile şi extracontabile, precum şi medii de stocare. Astfel de bunuri au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.