Poliţiştii din Călăraşi fac, miercuri, 17 percheziţii domiciliare în şapte judeţe, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Marfa era adusă cu barje şi împingătoare pe Dunăre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, fac, miercuri, 17 percheziţii domiciliare în judeţele Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Mehedinţi şi Galaţi, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.
 
"Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi introdus fraudulos ţigări din Serbia şi Republica Moldova pe teritoriul naţional la bordul navelor care tranzitează fluviul Dunărea. Ulterior, le-ar fi comercializat către diferite persoane. Vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi", a arătat Poliţia Română.
 
La rândul său, Poliţia de Frontieră a precizat că, în perioada februarie - iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – DPCMIIT, Gărzii de Coastă, Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timişoara, Giurgiu şi Iaşi, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Călăraşi, au fost delegaţi de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi pentru investigarea mai multor persoane cunoscute cu preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

"Pe timpul monitorizării s-a constatat că persoanele în cauză introduceau ilegal ţigări în România, din Serbia, transportate pe diferite ambarcaţiuni (barje şi împingătoare) care tranzitau fluviul Dunărea", a menţionat Poliţia de Frontieră.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite diferite cantităţi de ţigări şi motorină, dar şi sume de bani provenite din contrabanda cu ţigări. 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
La activităţi participă poliţişti din Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Mehedinţi şi Galaţi, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, precum şi poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.